KövetkezőHát ez nem a "Barátok közt". A "Buddha elsüllyedt szégyenében" amatőr színészei nem játszanak. Még sosem láttam filmben ilyen hiteles 6 év körüli gyereket, mint a főszereplő kislány (Nikbakht Noruz). Néz, sír, hüppög, szótlan. Szívbemarkoló.

A történet lenyűgöző sodrással hömpölyög. A rendezés csodálatos. A nehéz tartalom (nők, tálibok, elnyomás, háború) ellenére a székhez szegez a film. A kisfiúk terroristásat, megkövezőset játszanak. A lányok fejére zacskó kerül. Az iskolában a férfiak a matematika leckét kalasnyikovokkal a vállukon hallgatják. A korpa száll, és a Buddha szobrot felrobbantják.

Ismertető: http://www.port.hu/buddha_elsullyedt_szegyeneben_buda_as_sharm_foru_rikhtbuddha_collapsed/pls/fi/films.film_page?i_film_id=109495

Kritika:http://articles.port-network.com/article/view/index/hostId/0/locale/hu_HU/id/11178

Trailer:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rupertclum.blog.hu/api/trackback/id/tr1002504007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása