Wtotah 2010.02.15. 10:24

Akasztófahumor

Egy munkaszolgálatot megjárt túlélő mesélte, hogy a végsőkig elgyötört foglyokat a csendőrség esténként őrnek állította be maga helyett. A munkaszolgálatosoknak persze nem volt fegyvere, egyetlen eszközük egy lapát volt, amivel az aknákat ásták. Az egyik ilyen "őr", amikor mozgást észlelt a bokorban, így kiálltott:

"Állj, vagy eláslak!"

 

A humor szexi. Azt mutatja, hogy a beszélő képes gyors szempontváltásra, a körülmények újraértékelésére, és más nézőpontból való áttekintésére.Jó történet nem lehet meg nézőpontváltás nélkül.  Jó történet nincs humor nélkül. Enélkül pedig nincs győzelem.

"Az 1914. szeptemberi marne-i csata legválságosabb perceiben Foch marsall ezt a távirati jelentést küldte a főhadiszállásra:"Derékhadam beroppant, jobbszárnyam hátrál. A helyzet kitűnő. Támadok." Ez után a döbbenetes helyzetjelentés után következett a Párizs elfoglalására törő császári hadak visszaverése, amely  kudarcra ítélte a német hadvezetőség villámháborús terveit."  Forrás: Békés István, A világ anekdotakincse, Gondolat, Budapest, 1975., (144.-145. old.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rupertclum.blog.hu/api/trackback/id/tr481759496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása