snesorytankdeprei9.jpg image by salviaformeEgy egyetemistákkal folytatott ingermegvonásos kísérlet igencsak meglepő eredményt hozott az egyik résztvevő számára. A kisérleti alanyoknak komoly pénzt fizettek, hogy néhány óráig minden külső ingertől megfosztva egy langyos vízzel teli kádban lebegjenek. Az egyik résztvevő nagyon örül a lehetőségnek, hogy nemcsak pénzt kereshet, hanem nyugodt körülmények között átismételheti a holnapi vizsgájára megtanult ismereteket.

A meglepetés akkor érte, amikor a szenzoros depriváció hatásaként nemhogy nem tudott koncentrálni a már megtanult tananyagra, hanem órákon keresztül, teljes valójukban különféle sárga napszemüvegeket látott. A sárga napszemüvegek köröztek a szeme előtt, közelebb jöttek, távolodtak... és sem elhessegetni, sem megszüntetni nem tudta a képüket, bár tudta, hogy csak hallucinációk...

Elakadtam. Állandóan sárga napszemüvegeket látok a történetem egy pontján, körbe-körbe. Ezzel valamit tenni kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://rupertclum.blog.hu/api/trackback/id/tr281869797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása