Egy kosárlabdacsapat teljes erőbedobással készült egy fontos versenysorozatra.  Azonban bármennyit edzettek néhány téren mégsem sikerült eredményt elérniük.

Az edző - aki egy kicsit járatos volt a pszichlógiában - új módszert választott: a játékosoknak "fejben" kellett elképzelniük a tökéletes három pontos dobást, a hibátlan passzt, vagy az olajozott összjátékot.

A játékosok eleinte persze csak röhögtek a feladaton. A nagy meglepetés akkor érte őket, amikor a "fejtorna" után valóban jobbak lettek az eredmények, tökéletesebbek a dobások.

A mentális tréning segít a tényleges kivitelezés megvalósításában, újrarendezi a gyakorlás során berögzült mozgáskordinációt, javítja a kivitelezést.

Holnap mentális kosárlabdát fogok tartani. Semmi írás, csak fejtorna. Talán a környezetváltozás és a problémára fókuszálás eltünteti a makacs megakadást (a rosszindulatú kis sárga napszemüvegeket).

A bejegyzés trackback címe:

https://rupertclum.blog.hu/api/trackback/id/tr461878933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása