-Mi történik, hogyha egy ürhajós a holdon áll és elejt egy ceruzát? - tette fel a kérdést Tomcat az ELTE diákjainak.

 - Leesik? Lebeg? Elrepül? Akármi, semmi?

(Oké átgondoltam, mehetünk tovább...)

Az eredmény ITT látható.

Mi pedig azon vitatkoztunk, hogy kell-e ilyeneket tudni. Kell? Hülyeség? Minek megjegyezni mikor bármikor ráguglizhatok? Olyan a helyzet mint a viccben?

- Mit kell tudni egy egyetemistának?

- A világon mindent.

- És mit kell tudni a tanársegédnek?

- Hogy hol a könyvtár.

- És a professzornak?

- Hogy hol a tanársegéd.

Az egyik tábor szerint ez hatodikos fizika és szégyen hogy valaki nem vágja rá kapásból.

Bölcsész ismerőseim szerint a kockafejű reálosok persze elvárják, hogy tudjunk a gyorsulásról meg a gravitációról, de beszélni nem tudnak, és fogalmuk sincs mikor született Arany János.... meg nem lehet mindent tudni, és a tudás relavizációja/polarizációja/specializációja, a pozitivista tudományszemlélet meggyengülésének hatása....

Sajnos, Tomcat azt a szánalmas lehetőséget is felveti, hogy  - mondjuk egy forgatóköny írásánál - olllyan szépen nyugodtan leírhatom, hogy "utánakapott, de a fegyver ellebegett..." hogy aztán nézhetek. Jó, mondjuk ezt nem írom le, de kismillió más baromságot "ellebegtethetek". Főleg, hogyha valamilyen sci-fi történetről van szó.

Én bölcsész vagyok. Nagy gáz, hogyha lebeg. Nagy gáz. Főleg, hogyha ezt még mások is látják egy filmben.

A bejegyzés trackback címe:

https://rupertclum.blog.hu/api/trackback/id/tr482019868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása